Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Toolimpex Kupa: Nehéz, de biztató nyitány
Molnár István és Tóth Dénes kiváló részeredményekkel, Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett pedig az első trófeájával és különdíjával távozhatott a Dél-Nyírségből, ahol a Közép-Európai Zóna Trófeába (CEZ) is beszámító Toolimpex Kupával múlt hétvégén kezdetét vette a Terep-rallye Országos Bajnokság 2013-as idénye.

A Vadász Racing mindkét egysége számára mozgalmasan alakult az esős, saras, a végére azonban napsütéses hétvége Nagykálló környékén. A népes mezőnyben talán senki harcolt annyit az elemekkel, mint a békéscsabai egylet fekete Nissanját első ízben csatasorba állító Molnár István és Tóth Dénes alkotta páros: a prológon a közönség és a riválisok elismerését is elnyerve az 5. időt repesztették, így tagjai lettek annak az elitbolynak, amelynek - a most első ízben alkalmazott új szabály alapján - egymás között kellett eldöntenie a másnapi rajtsorrendet.

Vadász – barátai így becézik a pilótát – nem volt túlságosan szerencsés, így szombaton elsőként kellett rajtolnia, de sikerült megmutatnia, hogy egy ilyen helyzet sem feltétlenül kilátástalan. Az ex-motokrossz bajnok a sáros, felázott terepen, a hosszú gyorsasági szakaszon két Overdrive-Toyotát és egy BMW-t is maga mögé utasítva a 2. időt repesztette, de az autó nem bírta a pilóta által diktált tempót: kuplungproblémák miatt aznap már nem termett több babér számukra, másnap pedig forfaitolva álltak a vissza a mezőnybe. Molnárnak a zárónapon is sikerült magára irányítania a figyelmet, ugyanis az aznapi első szelektíven az ezer sebből vérző autóval sikerült a 3. időt teljesítenie.

„Amit tudtunk, megtettünk a jó szereplés érdekében, s bár nem sikerült befejezni ezt a kemény versenyt, voltak olyan részeredményeink, amelyek egyértelműen megmutatták, hogy a téli időszakban jó irányba haladtunk a felkészüléssel. Dénessel hajmeresztő pillanatokat éltünk át, olyan is volt, amikor a Nissan szó szerint az orrán pattogott. A végére elment a kuplung, forrt a víz, az autó szó szerint megadta magát. Bár ez a hétvégén kiderült, hogy a megbízhatóságon bőven van javítanivalónk, összességében véve úgy érzem, hogy nincs okunk az elégedetlenségre. Remek hangulatú verseny volt, amelynek során a kedvezőtlen időjárás és a műszaki nehézségek sem vették el a kedvünket” – értékelt a végül a 13. pozícióba rangsorolt Vadász.

Kijutott a technikai problémákból a Kaposi-Szőke párosnak is: az ifjú hölgy első ízben szerepelt tereprali-futamon, a feladatát kitűnően megoldotta, arról azonban nem tehetett, hogy szombaton a felázott, sáros terepen a gárda fehér Nissanjában is megadta magát a kuplung, amit a nap végére, percekkel a szervizidő lejárta előtt sikerült kijavítani, hogy forfaitolva vasárnap visszaállhassanak a mezőnybe. Az erőfeszítéseknek meglett az eredménye: az abszolút értékelés 11. helyén, a T1.2.2-es kategória legjobbjaiként trófeával távoztak Nagykállóból, ráadásul a verseny főszponzora, a Toolimpex különdíjjal jutalmazta a töretlen küzdőszellemet.

„Nagyon örülök, hogy ezúttal is sikerült helytállnunk” – mondta Kaposi. „Tavaly itt, Nagykállóban teljesítettem először a távot, s bár most ezerszer nehezebb volt a helyzet az időjárás miatt, boldog vagyok, hogy ott lehettünk a finisnél. Nikire nem lehetett panasz első terepralis szereplése alkalmával, technikai gondunk viszont akadt bőven. Szombaton még olyan is előfordult, hogy gázolaj ömlött a szélvédőre, így a sarasabb részeken vakon kellett mennünk, este a szervizben pedig Lónyai Pali csapatának közreműködésével tudtuk időre kijavítani a kuplungproblémát. Segítségüket ezúton is köszönjük! Örülök, hogy megvan az első trófeánk és különdíjunk, így magabiztosabban készülünk a folytatásra.”

Fotók: Borsy Szilvia

2013/04/21 08:54 CET | Szerző: MR/Vadász Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com