Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: A GarZone pilótái készen állnak.
Rendhagyó módon két pilótával áll rajthoz a HunGarian Baja tereprali Világkupa-futamon a Bioextra GarZone Racing, a győri világkupa futamon Lónyai Pál társa Magyarország egyetlen női Boeing pilótája, Gyulai Eszter lesz.

A Bioextra GarZone Racing új felállásának pikantériáját csak másodsorban szolgáltatja az a tény, hogy Palinak a magyar tereprali világkupa futamon egy rendkívül csinos hölgy diktálja az itinert, ennél sokkal nagyobb szenzáció, hogy Gyulai Eszter személyében női Boeing repülőgép pilóta most először vesz részt egy tereprali versenyen. Amíg Lónyai Pál az elmúlt években rangos nemzetközi és magyar bajnoki tereprali futamokon állt rajthoz egy Nissan Pickup versenyautóval, addig Gyulai Eszter a Malév Boeing 737-esével a kék eget hasította. Az újdonsült páros első közös versenye előtt természetesen nagy hangsúlyt fektetett az ismerkedésre, ezért a HunGarian Baja előtt két tesztet is beiktattak felkészülési programjukba.

„Eszti nagyon lelkes, eddig maximálisan elégedett vagyok vele” – mondta Lónyai Pál az első méterek megtétele után.”Az első tesztet annak szántuk, hogy Eszti belakja a versenyautót. Beállítottuk az ülést, az öveket, ismerkedett a műszerekkel, barátkozott a sebességgel és igyekeztünk megszokni egymást az autóban.” – tette hozzá Lónyai. A szerda délutáni tesztet csütörtökön újabb követte, ekkor azonban már a helyszínen, a Hungarian Baja hivatalos tesztjén folytatták az ismerkedést.
„Elképesztően jó volt!” – ujjongott Gyulai Eszter, miután kiszállt a Nissanból. Az egykori Malév pilóta a hétvégén a repülés utáni másik nagy álmát készül megvalósítani, Lónyai Pál oldalán a HunGarian Baján autóversenyzőként is bemutatkozik. ”Annyira tetszett, hogy le se tudom írni, amit érzek. A teszt előtt volt bennem egy kis tartás, azzal kapcsolatban, hogy miként fogok tudni helyt állni Palkó mellett, de most úgy érzem menni fog. Persze a java még hátra van, mert itiner még nem volt a kezemben, de a beszoktatáson már túl vagyok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a körülöttem lévő emberektől nagyon sok segítséget kapok. A szervizcsapat gyakorlatilag mindent a kezem alá rakott, minden tökéletesen kézre és lábra esik az autóban, én pedig állati jól éreztem magam a navigátorülésben.”

Az elmúlt egy hónapban a csapat versenyautója kissé elhasználódott, a Spanyol Világkupa futam és az Országos Bajnokság gyulai állomása után jól jött a párhetes pihenő, hogy a szervizcsapat újjávarázsolja a Nissant. „A szervizcsapat ismét remek munkát végzett, a teszten jónak tűnt az autó. A HunGarian Baján a Világkupa mezőnybe neveztünk, így ismét a 33-as szűkítő kerül az autóba. A kisebb szűkítő sokat elvesz a motor erejéből, ezért előkapjuk a spanyol receptet és bátorsággal igyekszünk kompenzálni a hiányzó lóerőket,” –utalt Lónyai egy hónappal ezelőtti Baja Espana Aragonra, ahol már megtapasztalhatta, milyen érzés a megszokottnál kisebb szűkítővel autózni.

2012/08/24 12:11 CET | Szerző: MR/Garzone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com