Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: Boeingből a Nissanba.Lónyai Pálnak immár évről-évre komoly fejtörést okoz augusztus elején a navigátorkérdés, hiszen a hagyományosan nyár végén megrendezésre kerülő HunGarian Baján állandó társa, Garamvölgyi Zoltán, a főszervezői feladatokat látja el. Pali idén gondolt egy merészet és olyasvalakivel száll harcba, aki a tereprallye-ban még újnak számít, de a sebesség világa egyáltalán nem áll tőle messze, sőt! Gyulai Eszter leggyakrabban olyan sebességgel száguld, amiről az autóversenyzők még csak nem is álmodhatnak!

„Éppen azon gondolkodtam, hogy ki fog nekem navigálni a Hungarian Baján, amikor megcsörrent a telefon,” – mesélte Lónyai navigátorválasztása történetét. „Somfai Matyi volt a vonal másik végén, aki azzal az ötlettel keresett meg, hogy mi lenne, ha mennyasszonyával, Gyulai Eszterrel versenyeznék a HunGarian Baján. Gyorsan átgondoltam és rábólintottam, a dologra. Igaz, hogy a terepraliban nincs rutinja, ezért fejben nekem is másképp kell hozzáállnom a versenyhez, mint amikor Zolival megyünk, de azt mondtam Esztinek, hogy próbáljuk meg jól érezni magunkat, próbáljunk minél többet tanulni és autózzunk egy biztonságit. De ahogy Esztit ismerem, biztos vagyok benne, hogy végig hajtani fog. Ráadásul most kiegyenlíthetem egy korábbi tartozásom, hiszen én már ültem mellette repülőn. Tavaly egy kisgépen kivitt a Baja Carpathiára, ezt az utat még élek nem felejtem el. Azt hiszem itt az ideje, hogy visszakapja, remélem neki is annyira emlékezetes marad ez a verseny, mint nekem az a repülőút. :)

Hogy az újdonsült párosnak ne versenyben kelljen megtennie az első közös métereket, Paliék szeretnének beiktatni egy tesztet a HunGarian Baja rajtja előtt, de az még kérdéses, milyen körülmények között kerülhet rá sor, mivel a szervizcsapat lázasan dolgozik a Nissan felkészítésén. „Mindenképpen mennünk kell valamennyit az autóval, mielőtt odaállunk a rajthoz. Ha kell, akkor éjszaka, de sajnos még nem látom, mikor kerülhet rá sor. A fiúk sietnek, ahogy tudnak, bízom benne, hogy felkészülten szállhatunk versenybe.”

Gyulai Eszter, a Malév korábbi első tisztje az egyetlen olyan hölgy Magyarországon, aki Boeing 737-es repülőgépen pilótaként szolgált. Esztert azonban a terepralihoz is szoros szálak fűzik, hiszen vőlegénye, Somfai Mátyás, egy quad nyergében négy futam után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a motoros/quados magyar bajnokságot. „Az ötlet már régóta megfogalmazódott bennem, hogy kipróbáljam magam egy tereprallye versenyautóban, mert nagyon tetszik az a világ, ahol a párom versenyez,” – mondta Eszter. „Most egy kicsit a földhöz ragadtam, gondoltam kipróbálnám milyen a földön száguldani.”

Eszternek gyerekkorában a többi kislánnyal ellentétben két nagy álma volt, az egyik hogy repülőgép pilóta lehessen a másik hogy autóversenyző. A sorban a repülés volt az első, miután repülőmérnöki diplomát szerzett sikerrel felvételizett a Malév kötelékébe, ahol egy Boeing 737-es repülőgép pilótája lehetett, a másik nagy szerelem így váratott magára. „Sajnos az élet úgy hozta, hogy a földre kényszerültem, de igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert úgy látszik ennek köszönhetően másik gyerekkori álmom is megvalósulhat. Amikor kiderült, hogy beülhetek Pali mellé, éjszaka már nem is aludtam. A repülésben is igyekeztem minden területen 100 százalékot kihozni magamból, most viszont hirtelen csöppentem egy teljesen új helyzetbe, ahol sajnos a rutinnal nem állok túl jól.

Igaz, hogy egy másik dimenzióban, de azért elég sokat navigáltam már, ami sokat segíthet a tájékozódásban. Az elvárás önmagammal szemben az, hogy Palinak megfeleljek, szeretném ha a verseny végén mindketten mosolyogva és elégedetten szállnánk ki az autóból. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy nagyon komoly sport és én rögtön fejest ugorok a mély vízbe, hiszen egy Világkupa futamon kell helyt állnom. Szerencsére Matyi is sokat segít, első este átnéztük régi itinerjeit, amikor még autóval ment, így már elkezdtem tanulni a jeleket. Matyi azzal próbált nyugtatni, hogy ők első versenyük első szakaszára elfelejtették elvinni az itinert, úgyhogy ilyen hibát már biztos nem fogok véteni,” – zárta szavait mosolyogva Eszter.

2012/08/19 19:14 CET | Szerző: MR/HunGarian Baja/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com