Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: Hodola nagyot esett, de folytatja.Hatalmasat bukott, és vérző szeme miatt 16 percet késett a szervizparkból Hodola Richárd, aki már csak a csodában bízhat, hogy megőrizheti az Európa-bajnokság összetett első helyét.

Szombat délelőtt a Pápóc környéki, és a Mihályi-Vitnyéd között lezajlott két szakasszal elkezdődtek a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futam érdemi küzdelmei. A motorosok és quadosok viadalában két magyar versenyző, a quados Somfai Mátyás és a motoros Hodola Richárd az Európa-bajnoki összetettbeli jó eredményért hajt. Nos, a hazai pontvadászatban idén száz százalékosan teljesítő Somfai a két szakaszt követően a negyedik helyen állt – a magyarok közül ő volt a legjobb –, míg Hodola hatalmasat bukott, és a megsérült bal szeméből úgy folyt a vér, hogy a második szakasz teljesítését követően leállt ellátni a sebét. Ezért 16 percet késett a szervizparkból, így az ugyanennyi idős büntetése miatt már csak a csodában bízhat, és vélhetően elveszíti vezető helyét a kontinensviadal összetettjében.

A pénteki szuperspeciál és az ünnepélyes rajtceremónia után szombaton két nagyon kemény szakasszal megkezdődött a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futam. A szervezők elképesztően kemény pályát jelöltek ki, amely ebben a trópusi hőségben kőkeménnyé vált talajon zajlott, így szinte csodaszámban ment, ha valamelyik motoros vagy quados ülve tudott akár csak száz métert is megtenni. Nos, a quadosok között másodikként elrajtoló, a hazai pontvadászatban idén száz százalékos Somfai Mátyás kijelentette, „állva remegte végig” a több mint 120 kilométert.

„Az első 51 kilométer igencsak tiszteletet követelt tőlünk, amit ha nem adtunk meg,akkor az könnyen megbosszulta magát. Noha ismerjük a környéket, tavasszal mentünk is errefelé, de az a hőség kőkeményre változtatta a talajt. Még a haspáncélomat is elveszítettem a Pápóc környéki első szakaszon. Nagyon sokat mentem a porban, így nem panaszkodhatok ara, ne lett volna mozgalmas a délelőttöm. Jelenleg a negyedik helyen állok legjobb magyarként, és nagyon bízom abban, hogy a folytatásban is hasonló teljesítményre leszek képes” – árulta el Somfai Mátyás, akinek mindössze egy pont hiányzik ahhoz, hogy megszerezze élete első magyar bajnoki címét.

Sajnos nem járt ilyen szerencsével a motorosok között az Európa-bajnoki összetettben élen álló Hodola Richárd. A magyar versenyző az első, 51 kilométert követően – amelyre csak annyit mondott, eddigi pályafutása legnehezebb szakasza volt – még a harmadik helyen állt, ám a második etapon hatalmasat bukott a kőkemény, buckás talajon, és ez végzetesnek bizonyult a számára.

„Sajnos esés közben megsérült a bal szemem, ami egyre erősebben vérzett, így egyre kevésbé láttam már tőle. A szakasz végén félreálltam, és elláttam a sebemet, ám emiatt sajnos 16 percet késtem a szervizparkból, ami éppen 16 perces büntetést jelent a számomra. Ezzel vélhetően elveszítem a vezető helyemet az Európa-bajnokság összetettjében. Csak a csoda segíthet már rajtam egy jó eredmény elérésében, és ez rajtam nem fog múlni. Nyomom, ami a csövön kifér” – fogalmazott Hodola Richárd.

A quadosok között a holland Alex Brusselers, míg motorosoknál a 2010-es világbajnok, David Casteu áll az élen az első két szakaszt követően.

2012/08/25 20:20 CET | Szerző: MR/HunGrian Baja/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com