Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: Hodola óriási versenyre készül.A 2007-es quados Európa-bajnok és ebben az évben a HunGarian Baján győztes holland Alex Brusselers ismét győzelemre tör az idei Világkupa viadalon, míg az idei magyar Eb-első élete futamára készül.

Immár szinte minden készen áll arra, hogy ismét összecsaphassanak egymással a terep-rallye legjobbjai augusztus 23. és 26. között a Győr mellett kijelölt vadonatúj pályákon a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futamon. Elképesztő mezőny várható a motorosok és a quadosok mezőnyében, ahol ott található Hodola Richárd, aki 36 ponttal vezeti az Európa-bajnokság összetettjét, és azt ígéri, élete futamát fogja produkálni, és megőrzi a helyét a kontinensviadal pontversenyének élén.

Immár másodszor érkeznek Győrbe a terep-rallye legjobbjai, hogy megmérkőzzenek egymással a HunGarian Baja FIA Világkupa magyar futamán. Nem akármilyen mezőny vesz részt az augusztus 23. és 26. közötti verseny motoros és quados viadalán. A nevezési listák alapján elmondható, hogy a motoros/quados mezőnyben minden eddiginél nehezebb lesz megszerezni a győzelmet, hisz itt lesz például a gyári Yamaha élversenyzője, a 2010-es világbajnok, francia David Casteu, míg a quadosok mezőnyében ott találhatjuk a többszörös Dakar-induló uruguayi Luis Hendersont, a spanyol Quadtro Team élversenyzőjét, Oscar Romerót, vagy a francia Emma Clairt, aki vezeti a FIM Quad Világkupát.

Szintén jelezte indulását a 2007-es quados Európa-bajnok, aki ugyanebben az esztendőben a Hungarian Baján sem talált legyőzőre: a holland Alex Brusselers. A 41 éves versenyző a napokban jelentette be, hogy ott lesz a 2013-as Dakaron, így számára nagyon fontossá vált a magyar verseny. Mint elmondta, örömmel tér vissza Magyarországra egy igencsak népes holland csapat élén. A viadalról pedig állandóan tudósítani fog rajongói felé saját honlapján, és reméli, lesz miről írnia.

A rengeteg külföldi sztár mellett lesz olyan magyar motoros, aki például az idei Európa-bajnoki cím várományosa, és a futam beleszámít ennek összetettjébe. Hodola Richárd nem kevesebb, mint 36 pont előnnyel vezet a kontinensviadal pontversenyében, és a kilencedik HunGarian Baján mindenképpen szeretné megőrizni ezt a pozícióját.

„Ekkora mezőnyben még sosem versenyeztem, és szinte libabőrös leszek, ha arra gondolok, hogy többszörös Dakar-indulókkal, világbajnokkal kell megküzdenem. Nagyon motivál ez az egész, óriási kihívásnak érzem, meg szeretném mutatni, mire vagyok képes. Éppen ezért rengeteget készülök, minden nap más és más pályán motorozok, ugyanakkor a gépet is maximálisan felkészítjük technikailag a versenyre” – jelentette ki Hodola Richárd, akinek két célját szeretné megvalósítani a HunGarian Baján: egyrészt versenyben akar lenni az utolsó méterekig a világsztárokkal, másrészt szeretné megőrizni a helyét az Európa-bajnokság összetett pontversenyének az élén.

A szervezők nagy gondot fordítanak a versenyzők biztonságára is, éppen ezért minden induló számára kötelezővé teszik a SaWaTOS GPS rendszer használatát. „E felszerelés nélkül senki sem állhat rajthoz, ugyanakkor szeretném elmondani, hogy az Európa-bajnoki nevezők esetében ingyen biztosítjuk mindezt a versenyzők számára” – árulta el Garamvölgyi Zoltán főszervező.

2012/08/24 11:56 CET | Szerző: MR/HunGarian Baja/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com