Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: “Új pályák várják a mezőnyt”.Immár szinte minden készen áll arra, hogy ismét összecsaphassanak egymással a tereprali legjobbjai augusztus 24. és 26. között a Győr mellett kijelölt vadonatúj pályákon a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futamon. Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője elárulta, idén egy különleges helyszínen rendezik majd meg a szuperspeciál szakaszt, amelyen a világhírű versenyzők mellett sztárvendégekkel is találkozhatnak azok, akik kilátogatnak majd a futamra. Jó hír, hogy a pénteki prológra és a győri ETO Parkban felállítandó szervizparkba ingyen látogathatnak ki az érdeklődők.
Már csak pár nap van hátra, és immár másodszor érkeznek Győrbe a tereprali legjobbjai, hogy megmérkőzzenek egymással a HunGarian Baja FIA Világkupa magyar futamán. Egy biztos, az előkészítő munka nagy része befejeződött, most már csak az utolsó simítások vannak hátra az augusztus 24. és 26. közötti versenyig.

“Két helyszín volt az eredeti elképzelésünkben: a korábban hat alkalommal is otthont adó Veszprém, illetve a tavaly házigazdaként remekül bemutatkozó Győr. Végül utóbbi város vezetőivel tudtunk megegyezni, így idén már másodszor lesz a Kisalföld fővárosában a versenyzők körében népszerű magyar futam” – árulta el Garamvölgyi Zoltán, a világkupa-futam főszervezője.

A navigátorként versenyző, ám ezúttal a szabályoknak megfelelően nem induló Garamvölgyi elmondta, kijelölték a pályákat, és a mezőny teljesen új helyeken száguldozhat majd Győr vonzáskörzetében. Ugyan a helyszínek még titkosak, annyit azért lehet róluk tudni, ha a 2012-es futamon beválik a kijelölt pálya, és a versenyzőknek tetszik majd az új terület akkor akár több száz kilométeresre is ki tudják bővíteni a szelektív szakaszaikat a jövőben, amelyek minden évben módosíthatóak és variálhatóak lesznek.

“A helyszínek még maradjanak titokban, de garantáltan kellemes lesz a meglepetés mindenki számára. Annyit elmondhatok, hogy egy hatvan és egy hetven kilométeres részt jelöltünk ki, és mindkettőn háromszor fognak végigszáguldani a versenyzők” – jelentette ki a magyar verseny jogtulajdonosa.

Mindenesetre az augusztus 24-i, pénteki szuperspeciál szakaszt olyan helyszínen rendezik meg – a Győr-Gönyűi kikötő Ipari Parkja –, amely kifejezetten nézőbarát, mert a prológ valamennyi történése jól látható lesz majd a kilátogatók számára. “Ingyenes lesz a pénteki szuperspeciál megtekintése, és aki kilátogat a helyszínre, az egy látványos verseny megtekintése mellett a technikai sportokból is ismert sportolókkal és sztárvendégekkel is találkozhat. Hogy kikről van szó, maradjon egyelőre titokban, ugyanis még folynak a tárgyalások, amint teljessé válik a névsor, nyilvánosságra hozzuk” – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán.

A szuperspeciál után kerül sor a győri ETO Park területén a rajtceremóniára, ahova ugyanúgy ingyen léphetnek be az érdeklődők, mint az itt felállított szervizparkba. “Itt nemcsak a versenyben részt vevő autókat, motorokat és quadokat nézhetik meg testközelből az emberek, hanem személyesen találkozhatnak majd a futamon induló valamennyi versenyzővel is” – mondta a főszervező.

2012/08/18 14:34 CET | Szerző: MR/HunGarian Baja/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com