Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: Lónyai a dobogóra repítette Gyulai Esztert.Csodálatos hajrával a magyar bajnokságban kategóriája első és az abszolút harmadik helyén fejezte be a HunGarian Baját Lónyai Pál és Gyulai Eszter, ráadásként pedig néhány világkupa pontot is zsebre vághatott az újdonsült páros.

Vasárnap csak a szombati táv fele, mindössze két szelektív szakasz várt Lónyai Pálra és Gyulai Eszterre Magyarország FIA Tereprali Világkupa futamán, a Bioextra GarZone Racing párosának azonban ennyi is elég volt, hogy komoly sikereket érjenek el. A világ legjobbjait felvonultató mezőnyben Paliék két helyet javítva szombat esti helyezésükön az abszolút kilencedik helyen érkeztek célba. Ez azonban semmi, Gyulai Eszter már első tereprali versenyéről komoly serleggyűjteménnyel térhetett haza, hiszen Lónyai Pál oldalán a magyar bajnokság abszolút harmadik helyét és kategóriájuk győzelmét érték el a HunGarian Baján.”

„Nagyon kellemes meglepetés volt ez a hétvége,” – mondta Lónyai Pál a verseny végén. ”Egy tapasztalatlan navigátorral ültem bele az autóba és úgy terveztük, hogy először megtanuljuk a dolgokat, aztán majd megyünk gyorsan. Arra azonban nem számítottam, hogy Eszti ilyen gyorsan belejön a navigálásba. Apróbb hibák még a végén is becsúsztak, ami teljesen normális, de nagyon odatette magát, végig koncentrált és csak nagyon ritkán esett ki a ritmusból, de akkor is nagyon gyorsan feltalálta magát. Azt kell mondanom, iszonyú tehetséges navigátorrá válhat, már amennyiben ezzel akar foglalkozni. Most már tudom, kihez kell fordulnom, amikor Garamvölgyi Zoli világkupa futamot rendez.”

Lónyai azonban nemcsak navigátorával, a versennyel és versenyautójával is elégedett volt a célban, szinte tökéletesre értékelte az idei nyár utolsó hétvégéjét. „Eszeveszett jó verseny volt, fantasztikusak voltak a pályák. Itt-ott ugyan voltak nagyon hosszú egyenesek, de ettől eltekintve nem voltak túlságosan nagy előnyben a nagymotoros autók. Pontosan ilyennek kell lennie egy igazi terep-rallye versenynek. Rettenetesen meleg volt, de az autó ezt is jól bírta, köszönet a Whistler Racing-nek amiért ismét ilyen jól felkészítette. Pedig mi egyáltalán nem kíméltük átküldtük árkon-bokron, kapott pár csúnya pofont, de nagyon jól viselte.”

„Mindenek előtt szeretném megköszönni Palinak, hogy egyáltalán bízott bennem, köszönöm, hogy bevállalt egy tapasztalatlan, de nagyon lelkes társat erre a versenyre,” – mondta Gyulai Eszter a célban. „Kívülállóként is nagyon tetszett nekem ez a sport, de most hogy belülről is kipróbálhattam teljesen rabul ejtett. Biztos vagyok benne, hogy Nagykállón nagyon fog hiányozni, hogy nem ülhetek be az autóba, de nekem már ez az egy lehetőség is sokkal több volt annál, mint amit remélhettem. Ha a jövőben úgy adódna, hogy be kellene ugrani Palkó mellé, gondolkodás nélkül mondanék igent. A verseny végén elvette a licencemet, azzal, hogy nem mehetek mással, ami a serlegeknél is sokkal nagyobb elismerés számomra. Ha csak feleannyira élvezte ezt a hétvégét, mint én, akkor már elégedett lehetek, mert én nem tudom leírni szavakkal mennyire élveztem Palival a száguldást.”

A terep-rally OB állása(nem hivatalos):
1. Fazekas Károly-Horn Albert, 146 pont, 2. Zapletal Miroslav-Maciej Marton, GarZone R.O.P. Kft., Hummer H3 Evo 100 pont, 3. Korda Erik-Tóth György/Czeglédi Péter/Fábián Csaba, 95 pont, 4. Lónyai Pál-Garamvölgyi Zoltán/Gyulai Eszter, GarZone R.O.P. Kft., Nissan Pickup 80 pont, 4. Porizek Zdenek-Sykora Marek, GarZone R.O.P. Kft., Hummer H3 Evo II 80 pont, 6. Szalay Balázs-Bunkoczi László, SZDT Kft. Opel Dakar Team, Opel Antara 63 pont…

2012/08/27 14:40 CET | Szerző: MR/GarZone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com