Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: „Nagyon tudnak fájni a gödrök”.A G-Force Motorsport klasszisa, Vlagyimir Vasziljev a vetélytársak szerint is elképesztő tempót diktálva nyerte az első két szakaszt az autósok között. Korda Erik egyre jobban összeszokik a Toyotával.

Szombat délelőtt a Pápóc környéki, és a Mihályi-Vitnyéd között lezajlott két szakasszal elkezdődtek a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futam érdemi küzdelmei. Az autósok viadalában elképesztő csatát vívnak egymással a versenyzők, akik közül egyelőre a G-Force Motorsport pilótája, Vlagyimir Vasziljev volt a leggyorsabb – az első szakaszon például 2 percet adott a másodiknak –, míg a magyar bajnoki küzdelemben Fazekas Károly és Korda Erik csatája is egyre izgalmasabban alakul. A Világkupában vezető Jean-Louis Schlesser és közvetlen üldözője, Khalifa Al-Mutaiwei egyelőre az üldözőboly tagja.

A pénteki szuperspeciál és az ünnepélyes rajtceremónia után szombaton két nagyon kemény szakasszal megkezdődött a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futam. A szervezők elképesztően kemény pályát jelöltek ki, amely ebben a trópusi hőségben kőkeménnyé vált talajon zajlott, amely nemcsak a versenyzőket, hanem az autókat is rendesen próbára tették. Mindenesetre a G-Force Motorsport orosz klasszisa, Vlagyimir Vasziljev – aki az idei Italian Baját is megnyerte – nem foglalkozott a külső körülményekkel, és a többi versenyző véleménye szerint elképesztő tempót diktált, és az első szelektíven két percet adott a második román Costel Casuneanunak.

A magyar bajnoki címért csatázó hazai versenyzők közül Fazekas Károly kifejezetten gyorsan haladt az első két szakaszon, és a negyedik helyről várta a folytatást BMW-jével.

„Nagyon jól érzem magam eddig, ilyen erős mezőnyben az abszolút negyedik hely fantasztikusnak mondható. Persze még nagyon sok van hátra, és ezen a brutális talajon bármi előfordulhat. Bevallom, nagyon tudnak fájni ezek a gödrök. Csak magammal foglalkozom, egyetlen célom, hogy megvédhessem a bajnoki címemet” – árulta el Fazekas Károly.

Az új autóval, egy Toyotával induló Korda Erik állítása szerint egyre jobban összeérik a kocsival. Ennek köszönhetően közvetlenül Fazekasék mögött álltak a hazai pontvadászatban háromszoros szorzóval számító viadalon, ám a második szakaszt követően időben nagyon távol került vetélytársától.

„Sajnos az egyik ellenőrző ponthoz késve érkeztünk meg, így hét perc büntetést kaptam, de ezzel együtt Karcsiék mögött vagyunk. Engem egyedül a magyar bajnoki cím érdekel, és úgy érzem, ezen a kiszáradt talajon még nagy csatát vívunk majd velük. Próbálgatom az autót, és úgy érzem, minden méterrel közelebb kerülünk egymáshoz” – fogalmazott Korda Erik.

A Világkupában 102 pontjával élen álló kétszeres Dakar-győztes Jean-Louis Schlesser, valamint az őt üldöző, 98 pontos Khalifa Al-Mutaiwei egyelőre a mezőny közepén található, de amint azt Fazekas Károly is mondta, rengeteg van még hátra a viadalból. Viszont az orosz G-Force Motorsport mindhárom autója – Vasziljev, Gadaszin és Cserednyikov – a legjobb hét között várta a délutáni folytatást.

2012/08/25 20:23 CET | Szerző: MR/HunGarian Baja/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com