Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

HunGarian Baja: Somfai egyre közelebb a bajnoki címhez.

Ugyan megszakadt Somfai Mátyás öt verseny óta tartó győzelmi sorozata az Országos Terep-rallye Bajnokságban, azonban Matyi a HunGarian Baján is tovább növelte előnyét a bajnoki ponttáblázat első helyén.

Augusztus utolsó hétvégéjén Győrbe látogatott az Országos Tere-rallye bajnokság autós és motoros mezőnye, itt azonban a magyar versenyzők nemcsak egymással, hanem a világ legjobbjaival is összemérhették erejüket. Ami a motorosokat illeti az idei HunGarian Baja a FIM Világkupa mellett az UEM Európa-bajnokság mezőnyét is vendégül látta, a rajtnál olyan világsztárok sorakoztak fel, mint a korábbi világbajnok, francia David Casteau.

Somfai Mátyás úgy érkezett a HunGarian Bajára, hogy idén még senki nem tudta őt legyőzni a magyar bajnokságban. Célja így nem is lehetett más, mint hogy folytassa az egy éve tartó remek sorozatot. Azonban azzal is tisztában volt, hogy a siker nem csak rajta múlik. „Nem volt tökéletes a motorom ezen a hétvégén,” – emlékezett vissza Somfai a versenyre. ”Igazából nem tudom mi volt vele, durrogott-csattogott, szerintem melege volt.” Márpedig ebben lehet valami, hiszen a verseny első két napján 40 Celsius fokot is mutatott a hőmérő.

A pénteki prológon még úgy tűnt minden rendben van, Matyi a legjobb magyarként az EB értékelés második helyét is megszerezte, szombaton azonban már valami nem stimmelt a Quad Pandával. „Olyan érzésem volt, mintha folyamatosan fél gázt húznék, amikor megérkeztem a féktávra és pakoltam vissza a sebességet, a motor gyakorlatilag tolta magát előre. Legutóbb elszakadt a gáz, most meg mondhatjuk azt, hogy felakadt. Valójában nem erről volt szó, de azt sem tudjuk, hogy pontosan miről. Aztán az is lehet, hogy hiányzott neki Eszter.” – mondta mosolyogva Somfai, utalva arra, hogy menyasszonya, Gyulai Eszter, aki eddig párját segítette a versenyeken, ezúttal Lónyai Pál navigátoraként vett részt a HunGarian Baján.

„Vasárnapra az volt a koncepció, hogy célba vigyük a motort és ez sikerült. Nem adtam ki magamból a maximumot az biztos, de összességében jó verseny volt.” A nehézségek ellenére Matyi ismét felállhatott a dobogóra, harmadik helyet szerezve a magyar értékelésben. A magyar bajnokságból hátra van még három futam, melyeken Matyi a bajnoki cím legfőbb várományosaként állhat rajthoz, 70 pontos előnnyel vághat neki a hajrának. „70 pont ide vagy oda, a hátralévő három versenyre sem készülünk máshogy, mint az eddigiekre. Eddig is a győzelem reményében álltam rajthoz, és ez ezután sem lesz másképp. Remélem a srácoknak sikerül megtalálni és kijavítani a hibát a cseh versenyig és akkor ismét teljes erőből támadunk!”

A HunGarian Baja végeredménye:
1. Heiszer Károly, HQ Racing Team, Yamaha Raptor 05:03:17
2. Nyeste Róbert, GarZone R.O.P. Kft., Bombardier, +10.17,0
3. Somfai Mátyás, RTL Motorsport Klub Egyesület, E-ATV +11.01,0...

A Magyar Bajnokság állása 5 futam után:
1. Somfai Mátyás, RTL Motorsport Klub Egyesület, E-ATV 196 pont
2. Hodola Richárd, Hodola Richárd, Yamaha WR 450F 126 pont
3. Heiszer Károly, HQ Racing Team, Yamaha Raptor 120 pont…

2012/09/04 15:52 CET | Szerző: MR/Szántó Frigyes/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com