Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Korda mindent vitt Kapuváron.
A végletekig kiélezett küzdelemben az abszolút első helyen végzett a kapuvári XLavina IV. Rábaköz Kupán a Korda Racing párosa, Korda Erik és Czeglédi Péter, akik győzelmüknek köszönhetően a magyar bajnokságban is átvették a vezetést és mehetnek a Selyemút Rallyra.

Sejteni lehetett, hogy az utolsó métereken dől majd el és így is történt. Korda Erik még szombat este megfogadta, hogy vasárnap megszerzi az első helyet. Ennek megfelelően kezdett, a nyitó szakaszon nem volt nála gyorsabb, Porizek második, a 20 másodperces hátrányból 15 lett. A középső szelektíven csak egy második időre futotta, de a hátrány így is 9-cel kevesebb lett. Hátravolt még egy, és az élen állókat csupán 6 másodperc választotta el egymástól. „Őrült nap volt a mai.” –mesélte Erik. „Ideges voltam az utolsó szakasz rajtja előtt, hogyne lettem volna az, de Czegó nagyon jól elterelte a figyelmemet. Gyorsan és nagyon pontosan lejöttünk, éreztem, hogy jó volt, de azt nem hogy elég lesz e. Elég volt!” - mondta Erik mosolyogva idei első győzelme után.

Erik és Czegó egyetlen egyszer vezetett a versenyben, viszont akkor, amikor a legjobban kellett, az utolsó szakasz céljában. A záró szakaszon tízzel volt gyorsabb Porizeknél, 500 kilométer után így 4 másodperc döntött, a Korda Racing párosa javára. ”Nagyon kellett már ez a győzelem, sokat dolgoztunk érte. Igazi csapatmunka volt, mindenki maximálisan odatette magát. Czegó mellett olyan volt, mintha moziban lennék, csak ültem, ő pedig elém vetítette a pályát. A szervizes srácok a Sandlanderes csapattal megerősítve nagyon jó autót adtak alám, ezúton is köszönöm nekik.”

A páros győzelmének értékét növeli, hogy közel 40 autót utasítottak maguk mögé, a magyar bajnokságban dupla szorzóval szereplő Rábaköz Kupa a cseh, a szlovák és a lengyel bajnoki mezőnyt is vendégül látta, de pontokat osztottak az FIA Közép-Európa Zóna Kupájában is. Erik mögött olyan pilóták érkeztek célba, mint a Dakar Rallyn hetedik helyezést elért Miroslav Zapletal, vagy a két magyar bajnok, Szalay Balázs és Fazekas Károly.

”A győzelem mindig nagyon jó érzés, a mostani sikerünk azonban az egyik legfényesebb csillogó, mert egy nagyon erős mezőnyben, hatalmas csatában nyertünk.” A Rábaköz Kupa szervezői a serlegek mellett átnyújtottak még valamit a győztes párosnak, az első hely mellé egy ingyenes nevezést is kaptak a világ egyik legnagyobb terep-rallye
versenyére, a Selyemút Rally-ra. ”Tervezgettük, hogy esetleg elmennénk a Selyemút Rallyra, de így már nincs min gondolkozni, ott leszünk a rajtnál. A Selyemút Rally tulajdonképpen a Dakar előszobája, ahova minden terep-rallye versenyző szeretne eljutni, nagyon nagy öröm, hogy idén mi is részt vehetünk rajta.”

A Korda Racing párosa győzelmének köszönhetőn a magyar bajnokságban is az élre ugrott, két futam után 7 ponttal állnak az élen.

Az XLavina IV. Rábaköz Kupa hivatalos végeredménye:
1. Korda-Czeglédi, Nissan Pickup 3:55.06,0
2. Porizek-Marek, Hummer H3 +4,0
3. Szalay-Bunkoczi, Opel Antara +4.16,0
4. Zapletal-Maciej, Hummer H3 +11.39,0
5. Pelc-Pelcova, Hummer H3 +25.28,0

A magyar terep-rallye bajnokság állása az XLavina IV. Rábaköz Kupa után:
1. Korda-Tóth-Czeglédi 46 pont
2. Szalay-Bunkoczi, 39 pont
3. Fazekas-Horn, 32 pont

2012/05/17 02:04 CET | Szerző: MR/Korda Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com