Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!
Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Március 24-25-én kerül megrendezésre a Nissan Qashqai nyílt hétvége Magyarországon.


Miután a Nissan február 22-én Magyarországon is bemutatta a legújabb crossover modelljét a Nissan Qashqait, elérkezett az idő, hogy megrendezésre kerüljön a Nissan Qashqai nyílt hétvége is. Március 24-25-én Magyarország összes Nissan márkakereskedője meghosszabbított nyitva tartással és speciális programokkal várja az érdeklődőket, hogy közelebbről is megismerhessék, és személyesen is kipróbálhassák ezt az új, gyakorlatilag kategória teremtőnek is nevezhető modellt.
A hivatalos Nissan márkakereskedők listája elérhető a www.nissan.hu weboldalon.

A QASHQAI méretei nagyobbak, mint egy átlagos C-szegmensű kompakt családi autónak, de kisebbek, mint a tipikus kompakt szabadidő-autók, és az előbbi kényelmes, élvezetes vezethetőségét az utóbbi gyakorlati hasznosíthatóságával és képességeivel kombinálja.

Különleges formája a személyautók lendületes vonalainak és a 4x4-esek erőt tükröző megjelenésének házasítása, hogy ezáltal valami friss és újszerű jelenjen meg az autópiacon.

A QASHQAI két- és négykerék-hajtású kivitelben rendelhető, motorválasztéka pedig nem kevesebb, mint négy (két-két benzines és dízel) motorból áll. A motorpaletta az 1.6 literes, 115 LE (84 kW) teljesítményű benzinmotorral kezdődik, majd az 1,5 literes, 106 LE (78 kW) teljesítményű dízelmotorral folytatódik. Ezeket követi a 2.0 literes motorpár, melyek közül a benzines 140 LE (104 kW), a dízel 150 LE (110 kW) teljesítményű. A nagyobbik dízel motorral szerelt Nissan Qashqai gyártása áprilisban kezdődik, és csak nyáron érkezik meg hazánkba.

A motorok mellé öt- és hatfokozatú kézikapcsolású, hatfokozatú automata, valamint továbbfejlesztett CVT fokozatmentes sebességváltók állnak rendelkezésre.

A gondosan megtervezett belső tér tele van intelligens pakolási és tárolási lehetőségekkel, hogy az autó a lehető legfunkcionálisabban és legrugalmasabban legyen kihasználható, míg – mint ahogy egy Nissantól elvárható – csak olyan felszerelések kerültek alapkivitelben az autóba, vagy rendelhetők az extra-listáról, amelyek használatának van értelme, és nem csupán a technika öncélú bonyolítását szolgálják.

Már az 1.6 literes alapfelszereltségű Nissan QASHQAI is rengeteg extrát kínál a leendő tulajdonosok részére. Ezek közé tartozik az ABS, 6 légzsák, manuális klíma berendezés, CD-s rádió mobiltelefonos Bluetooth-csatlakozási lehetőséggel, központizár és az elektromos ablakemelők. Az extraként megrendelhető felszereltségek sora is nagyon hosszú.

A legfontosabbak a sorban a nagy panoráma-üvegtető, az automatikus fényszóró és ablaktörlő, a műholdas navigáció, a tolatókamera, 6 CD-s rádió mobiltelefonos Bluetooth-csatlakozási lehetőséggel.

A Nissan nagyra értékelt elektronikus szabályzású ALL-MODE 4x4® hajtásrendszere – ami az X-Trailből már jól ismert – a 2.0 literes változatokhoz rendelhető meg.

Annak ellenére, hogy a hasmagassága nagyobb a személyautóknál szokásosnál, a QASHQAI összkerékhajtásának annyi a célja, hogy mindenfajta időjárási körülmények közepette nagyobb tapadás-kihasználást és biztonságosabb vezetési lehetőséget biztosítson; a QASHQAI-t nem utasait mindenhová eljuttató 4x4-es autónak tervezték.

A biztonság is kulcsfontosságú az autó tulajdonságai között. A maximális passzív biztonságot, védelmi színvonalat nyújtó merev karosszéria aktív biztonsági rendszerek egész sorát foglalja magában. Ezekhez tartozik a legújabb generációjú ESP-rendszer, amely vészhelyzetben a fékerőt és a motornyomatékot is szabályozza.

2007/03/23 07:58 CET | Szerző: MR/Nissan Sales Central and Eastern Europe /Kónya Rita


Copyright 2007 - 2008 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: Cologne | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com