Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Optic Tunézia Rally 2007 Speciális Hírrovat (FIM Tereprali Világbajnokság)

Ez a marathonrally.com Optic 2000 Tunézia Rally 2007 rovatának cikke. Az összes hír megtekintéséhez kattintson a cikk alatti linkre vagy használja a bal oldali főmenüt.

Optic Tunézia: Esések napja - Schlesser és Casteu az élen.A Tunézia Rally-n ma teljesen megváltozott a táj képe: a mezőny maga mögött hagyta a sivatagot, s a hegyek között folytatta a száguldást. Nem messze Matmata városától a verseny hatodik szakasza sem múlt el izgalmak nélkül. Az autósoknál Jean-Louis Schlesser (Schlesser Ford Buggy) egy kisebb navigációs hiba ellenére ismét győzni tudott, de ezúttal Christian Lavieille (Dessoude Nissan Proto) csak 1 perc 18 másodperccel maradt le tőle. Harmadikként Pascal Thomasse (Nissan) ért célba.

Bár az összetettben még mindig négy versenyző esélyes a harmadik helyre (ők 18 percen belül vannak), az élmenők mögött Paulo Nobre (X-Raid BMW X3CC), Eric Vigouroux (Chevrolet), José Luis Monterde (Nissan Navara), Janis Naglis (Mitsubishi Pajero) és Philippe Pinchedez (Toyota Buggy) számára is rémálomszerűen alakult a nap.

Tegnapi remeklése után Paulo Nobre nagy reményekkel vágott neki a Nekrif – Matmata szakasznak, de egy szikla végett vetett a brazil száguldásának, a BMW ugyanis három kerékkel egyszerűen nem volt hajlandó bevinni forrófejű sofőrét a célba. Eric Vigouroux egy problémamentes nap után ma ismét kénytelen volt a szelektív kellős közepén átvedleni szerelővé.

Janis Naglis számára tetőn ért véget az idei Tunézia Rally. A lett páros szerencsére sértetlen maradt, autójukat végül Dominique Housieaux (Mitsubishi Pajero) segítségével sikerült talpra állítani. A francia persze nem csak azzal töltötte a napot, hogy sárga angyalt játszott: az ötödik legjobb időt autózta, s immár Isabelle Patissier (SMG) és Philippe Gache (SMG) helyezését veszélyezteti az összetettben. (Mindkét smg-s dolgát defekt nehezítette ma.)

Philippe Pinchedez és Gilles Tixador (Toyota Buggy) a mai szakasz 26. kilométerénél elveszetette uralmát járműve felett, de a páros – három bukfenc után – szerencsére sértetlenül szállt ki a viseltes buggyból.

A spanyol José Luis Monterde (Nissan Navara) és belga navigátora, Jean-Marie Lurquin dobogós reményei ma végképp elúsztak, ugyanis a páros ismét műszaki problémákkal küszködött. Így esett, hogy megelőzte őket – egy másik Lurquin, Jean-Marie legidősebb fia, Fabian. Ifjabb Lurquin a Dubai-ban élő francia Laurent Rossónak (Nissan Pathfinder) navigál, s nem mellesleg vezetik a T2 kategóriát csapattársuk, Jean-Pierre Strugo (Nissan Pathfinder) előtt.

A motorosoknál David Casteu (Gauloises KTM) kihasználta Marc Coma (Repsol KTM) bizonytalankodását, megszerezte a szakaszgyőzelmet, s kicsit több mint két percet hozott katalán kollégáján. Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Coma emiatt aligha fog álmatlanul forgolódni – maradt még abból az előnyből épp elég…

A harmadik helyen beérkező Michel Marchini (Yamaha 450) amellett, hogy az összetettben is dobogós, vezeti a 450 köbcentis kategóriát. Michael Angerer (KTM 660) ma is kiválóan versenyzett. A szelektív vége felé a fiatal osztrák úgy döntött, „ráragad” Marchinire. „Néha kis híján egy gödörben találtam magam. Közel volt!”

Romain Souvignet (Yamaha 450), aki a verseny első napjaiban remek szakaszeredményekkel hívta fel magára a figyelmet, ma hatalmasat esett. Christian Lavieille állt meg és hívott segítséget a fiatal motoros számára, akinek az elsődleges diagnózis szerint eltört néhány bordája és nehezen lélegzett.

2007/04/07 04:56 CET | Szerző: MR/NPO/Kónya Rita


Copyright 2007 - 2008 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: Cologne | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com