Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Optic Tunézia Rally 2007 Speciális Hírrovat (FIM Tereprali Világbajnokság)

Ez a marathonrally.com Optic 2000 Tunézia Rally 2007 rovatának cikke. Az összes hír megtekintéséhez kattintson a cikk alatti linkre vagy használja a bal oldali főmenüt.

Optic Tunézia: Schlesser és Coma továbbra is az élen.


A Tunézia Rally ötödik napján 300 kilométernyi szelektívet teljesített a mezőny a csodaszép afrikai tájon, változatos terepen. Az összetett élén sem a motorosoknál, sem az autósoknál nem történt változás, sőt, Coma és Schlesser is növelte előnyét.

Jean-Louis Schlesser így kilométerről kilométerre közelebb kerül ahhoz, hogy ötödször is megnyerje a Tunézia Rally-t. Az El Borma – Nekrif szakaszon aratott győzelmével immár 30 perc fölé növelte előnyét Christian Lavieille-el szemben, aki ma csak negyedik lett.

Ha nincs problémája, a brazil Paulo Nobre igazán gyors tud lenni a BMW X3CC-vel – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a mai második helye. Eric Vigouroux csapata sikeresen orvosolta a Chevrolet difigondjait, olyannyira, hogy a világoskék Trophy Truck harmadikként száguldott be a nekrifi célba.

Az összetett értékelés harmadik helyéért élesedik a csata: Pascal Thomasse-t (Nissan) Isabelle Patissier (SMG), Philippe Gache (SMG), Dominique Housieaux (Mitsubishi Pajero) és José Luis Monterde (Nissan Navara) is üldözi, mindannyian 25 percen belül vannak a dobogós helytől.

A tegnap harmadik Monterde tempósan kezdte a szakaszt, még Lavieille Nissan Navara Protóját is sikerült megelőznie, s már a második helyen haladt, amikor nagy sebességnél eltalált egy követ, s már cserélhette is a bal első kerekét.

Philippe Gache számára a tegnapi navigációs problémák után ez a szakasz sem alakult valami fényesen: először elektronikai problémákkal küzdő lengyel csapattársát, Lukasz Komornickit vontatta, majd egy defekt miatt vesztett időt. „Ha egyedül vagy, közel kétszerannyi ideig tart a kerékcsere, összesen úgy húsz percet vesztettem” – mesélte a francia a szelektív céljában. A napnak azonban még nem volt vége: a Nekrifbe vezető összekötő szakaszon az együléses buggy-ból kifogyott a benzin…

Hasonlóan járt a portugál Inocencio – Fiuza kettős is, az ő Mitsubishi Pajero DiD-jük olyannyira iszákosnak bizonyult, hogy már a szelektív célja előtt 50 kilométerrel kifogyott az üzemanyag. Honfitársa, az első napi szakaszgyőztes Pedro Grancha (Mitsubishi Pajero) napok óta turbóproblémákkal küszködik.

A motorosoknál Marc Coma (Repsol KTM) csaknem hat perccel volt gyorsabb francia riválisánál, David Casteu-nél, az összetettben pedig már közel húsz perc az előnye, ami bőven elég lehet ahhoz, hogy vasárnap győztesként gurulhasson fel a céldobogóra, a besöpörje az egyetlen olyan trófeát, amely a világbajnokság állomásai közül még hiányzik a gyűjteményéből.

A szakaszon harmadikként az újonc Michael Angerer (KTM 660) futott be. A fiatal osztrák mindössze 19 perccel van lemaradva a korzikai Michel Marchinitől (Yamaha 450) – és a dobogótól…

Janis Vinters (KTM), aki tegnap „összehajtogatta” első kerekét, ma egy ötödik hellyel tért vissza a versenybe. Igaz, a dobogótól igencsak távol került: kereken húsz óra büntetést kapott…

A kamionosok között Jean-Francois Padovani (Ginaf) és Elisabete Jacinto (MAN) vívott ma késhegyre menő csatát: a francia csupán egyetlen másodperccel tudta megverni a hajdani portugál szépségkirálynőt… Az összetettben szűk negyedórával vezet Padovani.

2007/04/06 17:43 CET | Szerző: MR/NPO, csapatok/Kónya Rita


Copyright 2007 - 2008 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: Cologne | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com