Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Selyemút Rali: Izzasztó esős nap.Csuromvíz volt az overallja. S nem azért mert a 391.95 kilométeres szakasz egy részén ömlött az eső (bár az is meglehetősen szokatlan jelenség a sivatagban), hanem mert annyira melós volt az Eliszta–Eliszta hurokszakasz. Szalay Balázs és Bunkoczi László egyetértett abban – ez a nap megfelelt egy nehezebb mauritániai pályának a Dakaron.

Az Opel Dakar Team párosa jó néhány kalandot megélt szerdán is, ám mindezek ellenére kilencedik lett a szakaszon és megtartotta hatodik helyét az összetettben. „Fárasztó volt. És nem a hossza miatt, hanem azért, mert az eleje olyan volt, mint amikor Afrikában tevefüvön kellett autózni, óriási huppanókon mentünk keresztül, amelyek össze-vissza dobálták az autót, ez pedig eléggé megviselte a hátunkat. Amúgy ezen a napon sokkal több dűnén kellett átmennünk, mint eddig bármikor, s számunka az eső is csak körülbelül öt kilométerig okozott gondot. Akkor viszont annyira szakad t, hogy semmit sem láttunk, el is keveredtünk egy kicsit. Szerencsére csak tíz perc volt az egész, a homoknak csak a teteje lett vizes” – mondta Szalay Balázs, akinek navigátora, Bunkoczi László hozzátette, neki annyiból volt nehezebb dolga, hogy az oldalsó kis ablakát nem lehetett becsukni, így rá onnan is ömlött a víz. Nem elég tehát, hogy a szélvédőn nem lehetett kilátni, még a szemüvegén sem.

„Rázós szakasz volt – amiből mi ezen a napon ennyit tudtunk kihozni. Igazság szerint a mi Antaránknak nem nagyon fekszenek ezek a dobálós részek” – mondta Bunkoczi.

„Be kell vallanom, hetven kilométernél mélypontra kerültem – folytatta Szalay. – Gadaszin utolért, megelőzött, s bár próbáltam menni utána, csak estünk-keltünk, mert az nem a mi ritmusunk volt, amit ő diktált. El is engedtem, de utána még százötven kilométerig nem találtam magamra. A vége már rendben volt, s szerencsére tartani tudtuk az összetettbeli pozíciónkat is. Azért jó lenne még egy helyet előre jönni…” – mosolygott Szalay, aki utóbb azt is elárulta, fogadást kötött a verseny igazgatójával, Szemen Jakubovval, hogy benne lesz a legjobb ötben.

S hogy mi volt a tét? Azt egyelőre nem árulta el. Mindenképp meg kell említenünk, hogy bár a Selyemút-rali csak pénteken ért volna véget, a rendezők úgy döntöttek, a mezőny nem megy az áradások sújtotta Gelendzsikbe, így azután egy nappal lerövidült a táv – csütörtökön, Majkopban véget ér a száguldás. Szalayéknak tehát még egy napjuk van, hogy a maguk javára döntsék el a fogadást.

SELYEMÚT-RALI
4. szakasz, Eliszta–Eliszta (össztáv: 665.5 km, ebből szelektív szakasz: 391.95 km) Autósok: 1. Vlagyimir Vasziljev, Vitalij Jevtyekov (orosz, G-Force Proto) 4:47:10, 2. Alvarez, Graue (argentin, Toyota Hilux) 1:29 perc hátrány, 3. Lavieille, Larroque (francia, Dessoude Proto) 7:21 p h., …9. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Antara RR) 24:10 p h.
Az összetettben. Autósok: 1. Christian Lavieille, Pascal Larroque 15:08:32, 2. Pelichet, Panseri (francia, Toyota Hilux) 12:34 p h., 3. Gadaszin, Sjemel (orosz, G-Force Proto) 15:38 p h., …6. Szalay, Bunkoczi 45:28 p h.

2012/07/12 00:09 CET | Szerző: MR/Opel Dakar Team/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com