Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Selyemút Rali: Szalayék ruhástól a medencében.Először el sem hitték, hogy megnyerték a Selyemút-rali csütörtöki szakaszát (és ezzel másodikak lettek az összetettben), azután meg úgy ünnepeltek, mint a gyerekek.

Szalay Balázs és Bunkoczi László a reggeli rajt előtt nem gondolta volna, hogy így ér véget a nap, titokban persze bíztak benne, hogy ha valaki hibázik, akkor bejöhetnek a legjobb ötbe, ugyanis eredetileg ez volt a célkitűzés.

Hogy túlteljesítették a tervet? Annál jobb! Majkopban, a táborban állították fel a rendezők a céldobogót, azon gurultak át egymás után azok a szerencsések, akik „túlélték” az elmúlt öt, rettenetesen nehéz versenynapot. A szakasz céljában fehér sállal köszöntötték az Opel Dakar Team párosát a helyi asszonykórus tagjai, ezen kívül kaptak egy malomkerék nagyságú kalácsot, a célban pedig érmet és a második helyezettnek járó trófeát. No és persze pezsgőt. De nemcsak abban fürödtek. Miután lehajtott a céldobogóról, Szalay felmászott az Opel Antara tetejére és fejest ugrott a tábor közepén felállított medencébe. Először Bunkoczi László követte – ő is versenyzőoverallostól, ahogy volt, azután pedig a csapat összes többi tagja. Mondani sem kell, a táborban nagy tetszést aratott a magyar virtus.

„Az első dolgunk volt, hogy megköszönjük a fiúknak a sok munkát – nélkülük nem lehetnénk itt és nem értük volna el ezt a remek eredményt. Mert mi nem elvesztettük az első helyet, hanem kiharcoltuk a másodikat – és ez nagy különbség” – mondta csuromvizesen Bunkoczi László.

Szalay ehhez csak annyit tett hozzá: „A megfontoltság és a jó navigáció volt a siker kulcsa ezen a versenyen, amelynek legemlékezetesebb pillanata kétségtelenül a délutáni befutó volt. Hihetetlen, hogy nyertünk egy szakaszt és az is, hogy másodikak lettünk a végén” – mondta Szalay, akinek ez a mostani az egyik legnagyobb nemzetközi sikere: 2002-ben megnyerte a Fáraó-ralit, most pedig másodikként végzett a Selyemút-ralin.
S hogy melyik kedvesebb számára?

„Ez a frissebb, nyilván ezért most úgy érzem, ez a kedvesebb. Nagyon nehéz verseny volt, meg kellett küzdeni minden egyes kilométeren, ezért is örülünk nagyon, hogy a vége ennyire jól alakult számunkra” – mondta Szalay.

SELYEMÚT-RALI
5. szakasz, Eliszta–Maykop (össztáv: 666 km, ebből szelektív s zakasz: 348 km). Autósok: 1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Antara RR) 4:13:16, 2. Alvarez, Graue (argentin, Toyota Hilux) 3:09 perc hátrány, 3. Zapletal, Marton (cseh, H3 Evo) 24:57 p h.
Kamionosok: 1. Ajrat Margyejev, Ajdar Beljajev, Anton Mirnij (orosz, Kamaz) 4:11:56, 2. Versluis, Damen, Schuurmans (holland, MAN) 24:03 p h., 3. Szotnikov, Jakovlev, Devjatkin (orosz, Kamaz) 31:39 p h., …12. Kovács Miklós, Tóth Tamás, Tóth György (magyar, Scania) 2:02:09 ó h.
A végeredmény. Autósok: 1. Borisz Gadaszin, Dan Sjemel (orosz, G-Force Proto) 20:03:42, 2. Szalay, Bunkoczi 3:34 p h., 3. Zapletal, Marton 10:35 p h. Kamionosok: 1. Ajrat Margyejev, Ajdar Beljajev, Anton Mirnij 20:06:25, 2.Versluis, Damen Schuurmans 30:28 p h., 3. Sibalov, Amatics, Sajszultanov (orosz, Kamaz) 57:18 p h., …16. Kovács M., Tóth T., Tóth Gy. 142:53:36 ó h.

2012/07/13 09:55 CET | Szerző: MR/Opel Dakar Team/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com